x

Pályázatok


Utoljára Frissítve: 2015-11-23 11:21:15Új Széchenyi terv - Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése

 
Kedves Partnerünk!


Ezúton értesítjük, hogy A Príma Pék Kft. 13 706 000 Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése című pályázati kiírásán új tárgyi és információs eszközök beszerzésére.

A Pályázat azonosító jele: KMOP-1.2.1-11/A-2011-0303

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 13 706 000 Ft
Az 1991-ben alapított Príma Pék Kft. kenyér és friss pékáru gyártásával foglalkozó középvállalkozás, termékeik a hagyományos péksütemények, a gyorsfagyasztott leveles sütemények, kenyerek és kenyérkülönlegességek.

A társaság üzleti céljait egy másik fejlesztési projekt is segíti, amely során az új telephelyére új eszközök, valamint korszerű információs technológia beszerzése vált szükségessé. Ehhez nyújtott jelentős segítséget az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/A Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése elnevezésű pályázata, amelynek keretében a 39 millió forintot meghaladó összköltségű beruházáshoz a vállalkozás közel 14 millió forint támogatást nyert el.

A technológiai fejlesztés során a következő gépek beszerzésére került sor: 2 db energiatakarékos gőzcsöves etage kemence, 1 db gyorsdagasztó és 6 db dagasztócsésze, valamint 1 db, önálló eszköznek minősülő hő-hasznosító.

A két műszakban dolgozó munkatársak által használandó, sütőüzem földszintjén elhelyezett fenti eszközök beszerzésén túl jelen projekt célja volt egyúttal korszerű informatikai eszközök (számítógépes konfiguráció, notebook, nyomtató és lézernyomtató, valamint szoftverek) vásárlása is, amely hozzájárul a munkafolyamatok hatékonyabbá tételéhez. A cég információs technológiájának bővítése során így modern integrált ügyviteli rendszer került bevezetésre.

A fejlesztés eredményeként a vállalkozás számítógépes rendszere gyorsabb lett, hatékonysága növekedett, így az évenkénti forgalombővülést is képes kezelni. A technológiafejlesztéshez egyúttal humánerő-fejlesztés is kapcsolódik: így a projekt befejezését követő két üzleti évben a Príma Pék személyi jellegű ráfordításai 5%-kal növekednek, a tervek szerint az átlagos statisztikai állomány pedig a korábbi 90 főről 124 főre emelkedik.

A technológiai fejlesztés 2011. július 4-én vette kezdetét és 2012. január 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kapcsolattartó: Bába József, ügyvezető, info@primapek.hu, +36 1 340 4446


Új Széchenyi terv - Telephelyfejlesztés

 
Kedves Partnerünk!


A Príma Pék Kft. 312 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projektjéhez 100 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázati kiírásán új sütőüzem és iroda építésére.

A Pályázat azonosító jele: KMOP-1.5.3/C-10-2010-0021

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 100 000 000 Ft

Az 1991-ben alapított – 100 %-ban magyar tulajdonú - Príma Pék Finompékárú Kft. kenyér és friss pékáru gyártásával foglalkozó középvállalkozás, az általa előállított termékek: a hagyományos péksütemények, a gyorsfagyasztott leveles sütemények, kenyerek és kenyérkülönlegességek.

Az egészséges pékáruk gyártását célul tűző Príma Pék termékei annyira sikeresek, hogy a cég eljutott addig a pontig, amikor már nem tudott eleget gyártani belőlük, ráadásul termékeiket a főváros különböző pontjain készítették. A korábbi zsúfolt infrastruktúra bővítése, a termelői részleg technológiai fejlesztése és kapacitásbővítése, valamint hatékonyságának javítása érdekében nélkülözhetetlenné vált egy új telephely létrehozása, illetve a meglévő eszközök mellett új gépek vásárlása.

A projekt keretében Budakalászon, az Omszki-tó közelében épült fel egy 4.000 m2-es barnamezős területen a XXI. századi technológiával felszerelt 1.818 m2 alapterületű sütőüzem és irodaépület. Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.5.3/C-10 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírás keretében a bruttó közel 400 millió forint összköltségvetésű projekt 100 000 000 Ft támogatást nyert el az említett infrastruktúra építése mellett pékipari gépek (tésztakészítő gyártósor, kemencék, silórendszer) beszerzésére.

A fejlesztés révén a tavaly 20 éves társaság közép- és hosszú távú céljai is megvalósíthatók: az üzlethálózat működésének racionalizálása, bővülése, a franchise partnerek számának növelése, ezzel a piaci részesedésük növelése.

A megvalósult beruházás egyik kiemelt eredménye, hogy a társaság alkalmazotti létszáma 86 főről 124 főre emelkedett, mellyel nem csak a vállalkozás stabil működési háttere biztosított, de a munkanélküliek számára is esélyt teremtett a munkába történő integrációra.

A projekt eredményeként továbbá a cég árbevétele is emelkedhet, mely további fejlesztéseket, beruházásokat indukál és nagymértékben hozzájárul a társaság piacvezető pozíciójának eléréséhez, valamint további új munkahelyek létrehozásához a Közép-magyarországi régióban.

A telephelyfejlesztés 2011. március 21-én vette kezdetét és 2012. január 25-én zárult.

Kapcsolattartó: Bába József, ügyvezető, +36 1 340-4446,info@primapek.hu