Finom és egészséges – Teljes kiőrlésű tönköly baguette

szi újdonságunk a Teljes kiőrlésű tönköly baguette

Ugyan még javában tombol az indián nyár, a Príma Pék már szeptember elején bemutatta az ősz slágerét. Ezek közül az egyik, amely szeptember 12-e óta elérhető üzleteiben a Teljes kiőrlésű tönköly baguette. Hogy miért is jó a tönkölybúza? Miért érdemes fogyasztani? Nézzük!

A tönkölybúza egy több mint 10 ezer éves gabonafaj, ami manapság egyre elterjedtebb. Fogyasztása rengeteg jó hatással van szervezetünkre, 100 grammjának energiatartalma 376 kcal/1579 kJ. Felvehető fehérjetartalma a ma termesztett búzafajtáknak csaknem a duplája, és jóval könnyebben emészthető. Ez már magában jól hangzik, de itt még koránt sincs vége!

A tönkölybúzában jellemzően megtalálható az összes B-vitamin (kivéve a B12), a niacin- és E-vitamin tartalma is kiemelkedő. Ezenkívül tartalmaz még kalciumot, magnéziumot, szelént és foszfort is. A hagyományos gabonafélékhez képest alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, ezért a cukorbetegek étrendjébe is könnyedén beilleszthető, de diétázók is fogyaszthatják.

 A Príma Pék rusztikus baguette-jei eddig is nagy népszerűségnek örvendtek, így a megszokott jó minőséget most ötvöztük a teljes kiőrlésű tönkölybúzával, és egy könnyed textúrájú, egészséges, ropogós kenyérfélét kaptunk.

Elérhető üzleteinkben és partnereinknél!